Hopp til innholdet

Taverna Pretoriana, Roma

Taverna Pretoriana er en liten familiedrevet restaurant beliggenhet i en rolig sidegate ti minutters gange i fra Termini jernbanestasjon. Stedet har både innendørs og utendørs servering og atmosfæren er rustikk, uformell og familiær. Stedet innbyr til kjærlighet og matglade.

Vi blir raskt sett av en hyggelig eldre herre som ønsker oss velkommen og presentere menyen, samt tar opp bestilling av drikke. Menyen har et italiensk preg og er omfattende, men spennende. Her finnes alt fra pasta, pizza til kjøtt, fisk og salater.

Før vi rekker å bestille noe kommer den ansatte med to fat med en liten bruschetta med tomat som en smakfull amuse-bouche, noe som er med på å løfte førsteinntrykket.

Vi valgte å bestille henholdsvis prosciutto e melone til forrett, pizza diavola og spagetti carbonara til hovedrett og tiramisu til dessert.

Forretten ble servert etter noen få minutter og hadde en enkel, men innbydende presentasjon. Prosciuttoen var lokalprodusert og smakte utmerket. Galia melonen var søt og passet veldig godt til den salte skinken. Totalt sett var retten en meget god start på det som skulle vise seg og bli et godt måltid.

Hovedrettene ble servert kort tid etter at vi var ferdige og hadde en enkel rustikk presentasjon, noe som er typisk for det italienske kjøkkenet.

Pizza Diavola hadde en tynn hjemmelaget bunn, med en smakfull tomatsaus, god ost og tre store skiver med sterk italiensk salami. Pizzaen hadde rene og gode smaker og virket til å være laget med kjærlighet, lokale og ferske råvarer.

Porsjonen med spagetti carbonara hadde også en enkel presentasjon med rene og gode smaker. Spagettien var al dente og hadde en god smak. Det ble benyttet speket svinekjake i retten i stedet for skinke, noe som sammen med den deilige og smakfulle osten var med på å toppe opplevelsen. Retten med spagetti carbonara var desidert en av de beste carbonaraene jeg har spist.

Tiramisuen som skulle ha vært med på å toppe måltidet var desverre litt tørr og virket ikke helt fersk. Smaken var imidlertid veldig bra og dessert som helhet var veldig god, nærmest som en dyr konfekt.

De ansatte var tilstede under hele måltidet og fulgte opp på en hyggelig og familiær måte. En fikk nærmest følelsen av å være en del av familien og når den ansatte håndhilste og takket for besøket satt vi igjen med inntrykket av at vi hadde skapt ett vennskap. Nærmere italiensk lidenskap, kjærlighet og begjær til mat er det sjelden en opplever.

På bakgrunn av dette vil vi besøkte stedet igjen og kan anbefale det til andre på det sterkeste. Her får en god, enkel, hjemmelaget italiensk mat på sitt beste sammen med en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *